Vi var økologiske længe før det blev moderne!
Vi tilstræber at sætte så nænsomt et aftryk i naturen. Det har vi altid gjort. Vi har egentlig ikke brug for mærkeordninger og certificeringer for at bevise det.
Vi har installeret solceller, vi affaldssorterer ALT, vores køkken og alle drikkevarer er økologiske, vi er 80 procent selvforsynende med blomster, krydderurter, bær og frugt. Vi bruger overvejende råvarer i sæson og vi har næsten udfaset kød. Vi bruger primært fisk, fjerkræ og grønt. Vi har intet madspild. Al kaffegrums og grøntaffald kommer på vores kompost. Vi er derfor også selvforsynende med lækker muld.
Vi har egen urtehave som kokkene bruger flittigt. Og kursisterne nyder at gå ture i haven og opleve urterne og grøntsagerne som bliver brugt i maden. Fra jord til bord…
Vi går foran – Tør du gå med?
Maden på Stenstruplund er økologisk og lavet fra bunden af gode lokale råvarer. Det er godt for dig og det er godt for klimaet. Men tør du gå et skridt videre?
Som en del af vores klimapolitik har vi næsten udfaset kød fra firbenede dyr. I får serveret lækker mad med fisk og fjerkræ men vi udelader okse, lamme og svinekød. Vi serverer dog gerne vildt fra de lokale skove i vildtsæsonen.
Vi har oparbejdet en meget stor erfaring i at lave grøn mad til ”almindelige” mennesker. Det handler om at det skal smage fantastisk samtidig med at du skal blive mæt. Du behøver jo ikke BLIVE vegetar for at spise vegetarisk…
Du kan selvfølgelig også vælge en ren vegetarisk eller pescetarisk forplejningsmodel.