Økologi & Bæredygtighed

Vi var økologiske længe før det blev moderne!

Vi tilstræber at sætte så nænsomt et aftryk i naturen. Det har vi altid gjort. Vi har egentlig ikke brug for mærkeordninger og certificeringer for at bevise det.

Vi har installeret solceller, vi affaldssorterer ALT, vores køkken og alle drikkevarer er økologiske, vi er 80 procent selvforsynende med blomster, krydderurter, bær og frugt.  Vi bruger overvejende råvarer i sæson og vi arbejder henimod at udfase kødet. Vi har nedbragt vores kødforbrug med 70 % ved at tilbyde vegetarisk forplejning til dem der vil og vi har intet madspild. Al kaffegrums og grøntaffald kommer på vores kompost. Vi er derfor også selvforsynende med lækker muld.

Vi har mere end halveret alm. småt brændbart efter vi har fået organisk affaldssortering. Det der før kostede energi at forbrænde (især organisk vådt affald koster meget energi at forbrænde) bliver nu i stedet omsat til bioenergi. Det skaber energi.

Vi går foran – Tør du gå med?

Maden på Stenstruplund er økologisk og lavet fra bunden af gode lokale råvarer. Det er godt for dig og det er godt for klimaet. Men tør du gå et skridt videre?

Som en del af vores klimapolitik opfordrer vi til en forplejningsmodel uden kød fra firbenede dyr. I får serveret lækker mad med fisk og fjerkræ men vi udelader okse, lamme og svinekød. Mange vælger også helt at udelukke kødet og vælger vegetarisk, måske inkl. fisk.

Vi har oparbejdet en meget stor erfaring i at lave grøn mad til ”almindelige” mennesker. Det handler om at det skal smage fantastisk samtidig med at du skal blive mæt. Du behøver jo ikke BLIVE vegetar for at spise vegetarisk…

Men vi serverer også kød.

Du kan sagtens vælge forplejning inkl. kød. Og tag ikke fejl. Vi er ret gode til kød. Men vi vil nok alligevel inspirere med grønne retter indimellem.