Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Gratineret spidskål

60 minutter

4

Præsentation

Skøn tilbehør til fisk, kylling eller vegetardeller.

Ingredienser

1 stort spidskål

100 gr smør

100 gr mel

1/2-1 liter mælk

1 tsk revet muskatnød

1 citron

1 stor spsk grovkornet sennep

4 spsk revet parmasan

Salt og peber

Fremgangsmåde

Skær spidskålen i ottendedele. Behold lidt af stokken på så det hænger sammen.

Blanchér i spilkogende letsaltet vand. Tag dem op og afkøl direkte i balje med iskoldt vand. Læg til afdrypning i sigte.

Lav bechamelsauce af smør, mel og mælk samt lidt af kogevandet.

Tag af blusset. Tilsæt muskatnød, salt og peber, revet citronskal og saft, sennep og halvdelen af parmasanen.

Fordel de afdryppede kål i et ildfast fad. Hæld saucen over. Drys med det resterende parmasan.

Gratiner i ovnen ca. 30 minutter eller til det er færdigt.