Skip to main content

Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Humus

10 timer

4

Præsentation

Humus! En gudespise der, ligesom pesto, kan løfte et måltid op til nye højder

Ingredienser

100 gr tørrede kikærter

1,5 dl olie

0,5-1 dl vand

1-2 spsk tahin

2 fed hvidløg

Citronsaft

Salt

 

Fremgangsmåde

Sæt kikærter i blød dagen før (min. 8 timer)

Næste dag: Kog dem til de er møre. Hellere for meget end for lidt. Tiden varierer afhængig af kvalitet. Men 1-1½ time plejer at være normalt. Lad dem gerne stå i det lune vand til du er klar til at lave humusen.

Dræn kikærterne. De må som sagt meget gerne være lune. Det er med til at de optager smag fra olie, tahin etc.

Kør det hele på foodprocessor. Tilsæt væsken undervejs. Det er lækkert at der også er vand i i stedet for kun olie. Men smag dig frem. Humus skiller vandene. Nogen elsker spidskommen i. Andre ville ikke drømme om at tilsætte vand. Denne her version er vores favorit på Stenstruplund.