Skip to main content

Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Linsesalat

45 minutter

4

Præsentation

Salaten kan bruges som en selvstændig ret. Eller som tilbehør til retter der kræver lidt ekstra protein

Ingredienser

150 gr. rå beluga linser

Bland med det har lyst til:

1-2 squash eller

2 røde pebre eller

Kogt quinoa eller

Æbler

Feta

Dressing:

Hvidvinseddike

Hvidløg

Chili

Olie

Salt

 

 

 

Fremgangsmåde

Kog linserne i rigeligt vand til de er møre. Ca. 1/2 time. Skyld dem godt i rent vand når de er færdige. Læg i sigte til afdrypning.

Bland dressingen som du har lyst (du kan vælge både chili og hvidløg eller en af delene) det er vigtigt at der både er spark og bid og syre og smag i dressingen. Hæld dressingen over de lune linser med det samme, så de kan trække smagen til sig.

Du skal blande linserne med noget andet lækkert for at det bliver en salat….

Feks. skær squash eller fennikel eller peber i tern og steg i ovnen til de er møre

Skær æbler i fine tern hvis du har lyst til det.

Hak persille, estragon , mynte eller lign. og put i.

Rå rødløgstern er også lækkert. Og feta er skønt!

Og en rest kogt quinoa er helt vidunderligt til at lette den lidt tunge salat. Bare brug din fantasi og kig i dit køleskab…