Stenstruplund Kursuscenter
stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88
Linsesalat
45 minutter
4
Præsentation
Salaten kan bruges som en selvstændig ret. Eller som tilbehør til retter der kræver lidt ekstra protein
Ingredienser
150 gr. rå beluga linser
Bland med det har lyst til:
1-2 squash eller
2 røde pebre eller
Kogt quinoa eller
Æbler
Feta
Dressing:
Hvidvinseddike
Hvidløg
Chili
Olie
Salt
Fremgangsmåde
Kog linserne i rigeligt vand til de er møre. Ca. 1/2 time. Skyld dem godt i rent vand når de er færdige. Læg i sigte til afdrypning.
Bland dressingen som du har lyst (du kan vælge både chili og hvidløg eller en af delene) det er vigtigt at der både er spark og bid og syre og smag i dressingen. Hæld dressingen over de lune linser med det samme, så de kan trække smagen til sig.
Du skal blande linserne med noget andet lækkert for at det bliver en salat….
Feks. skær squash eller fennikel eller peber i tern og steg i ovnen til de er møre
Skær æbler i fine tern hvis du har lyst til det.
Hak persille, estragon , mynte eller lign. og put i.
Rå rødløgstern er også lækkert. Og feta er skønt!
Og en rest kogt quinoa er helt vidunderligt til at lette den lidt tunge salat. Bare brug din fantasi og kig i dit køleskab…