Stenstruplund Kursuscenter
stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88
Kartoffel/porre suppe
60 minutter
4
Præsentation
En enkel suppe, der smager fantastisk med brødcroutoner eller grønkålschips
Ingredienser
1 kg skrællede kartofler
3-4 porrer
1 stort løg
1 fed hvidløg
Olivenolie
Grøntsagsbouillon
1/2 dl fløde
Fremgangsmåde
Snit løg og porrer og skær kartofler i mindre tern.
Svits det hele i olie. Gerne i lang tid ved svag varme så du trækker smagen frem.
Tilsæt så meget vand at det kun næsten dækker. Hellere for lidt end for meget. Du kan altid tilsætte mere senere.
Kog til det er helt mørt.
Tilsæt en god grøntsagsbouillon. Ca. 2 spsk Herbamare fra Voekel er den bedste.
Purér suppen med en stavblender til den er så smoothe som du kan lide. Smag til, tilsæt evt. mere vand og tilsæt fløden.