Skip to main content

Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Kartoffel/porre suppe

60 minutter

4

Præsentation

En enkel suppe, der smager fantastisk med brødcroutoner eller grønkålschips

Ingredienser

1 kg skrællede kartofler

3-4 porrer

1 stort løg

1 fed hvidløg

Olivenolie

Grøntsagsbouillon

1/2 dl fløde

Fremgangsmåde

Snit løg og porrer og skær kartofler i mindre tern.

Svits det hele i olie. Gerne i lang tid ved svag varme så du trækker smagen frem.

Tilsæt så meget vand at det kun næsten dækker. Hellere for lidt end for meget. Du kan altid tilsætte mere senere.

Kog til det er helt mørt.

Tilsæt en god grøntsagsbouillon. Ca. 2 spsk Herbamare fra Voekel er den bedste.

Purér suppen med en stavblender til den er så smoothe som du kan lide. Smag til, tilsæt evt. mere vand og tilsæt fløden.