Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Ølandshvedeboller & Flutes

8-10 timer!

8

Præsentation

Ja det tager mindst 8 timer at hæve... Men du behøver ikke sidde og vente på det imens

Ingredienser

Ca. 40 boller

1 1/2 liter koldt vand

1 pakke gær

1,5 kg sigtet ølandshvedemel

150 gr grov ølandshvedemel

40 gr salt

 

Fremgangsmåde

Du skal bruge en røremaskine. Faktisk helst en model hvor rørearmen kører rundt og ikke hvor selve skålen kører rundt. Men dette kan selvfølgelig også bruges hvis du ikke har andet.

Gæren opløses i det kolde vand.

Hæld de tørre ingredienser i røreskålen. Tilsæt vandet med den opløste gær.

Kør i 25 minutter på ret lav hastighed.

Hæld i bøtte med låg og sæt på køl i mindst 8 timer.

Obs: Dejen kan godt holde sig et par dage på køl så du kan bage friske boller hver dag.

Sæt ovn på 210 grader måske højere afhængig af din ovns bageevne. Bagning – det er bedst at bruge damp. Hvis du har damp i din ovn så brug det det første lille stykke tid. Hvis du ikke har damp så spray med vand for at skabe damp inden du sætter brødet ind. Herefter bager du på alm. varmluft.

Boller: Dejen er blød. Så brug latexhandsker. Dyp hænder i vand og form bollerne. Sættes straks i ovn. Skal ikke efterhæve. Bag 5 minutter med damp (hvis du har) og 5 minutter uden.

Flutes: Se ovenstående. Bag i 10 minutter med damp. og 10 minutter uden.

Brød: Form et brød i stedet for – dejen kan det hele… Bag til det er færdigt.

Husk bagetider er altid upræcise. Det afhænger af dig, din ovn, dine hænder, hvor store brød du former etc.

Stenstruplunds egen krydderiblanding til flutes. Lav en blanding af flagesalt, fennikelfrø, nigellafrø, sesam og rosmarin eller timian. Drys over flutes inden du bager.