Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Kikærtesalat

1 time

4

Præsentation

Kikærter er en rigtig god protein kilde. Salaten er lækker til alle retter!

Ingredienser

200 gr. rå kikærter

3 røde pebre

2-3 fed hvidløg – hakkede

1-2 store spsk. grov sennep

Hvidvinseddike

Olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde

Kikærter sættes i brød natten over. Koges næste dag i rent letsaltet vand til de er møre.

Holdes lune, evt. i vandet.

Pebrene skæres i tern, lægges i bradepande og vendes i rigeligt olie og noget salt. Pebre kan erstattes af auberginer eller squash.

Pebrene bages i ovnen til de er godt møre, evt. let brændte hvis man kan lide det. De finthakkede hvidløg steger med de sidste 5 minutter, så de bliver bløde og stegte.

De lune kikærter drænes og hældes direkte ned i bradepanden og vendes rundt i pebre og den lækre stegeolie. Giv et par gode skvæt hvidvinseddike, salt og peber. Smager skønt lunt, men fungerer også som en kold salat næste dag. Eller lav en evt. rest. om til humus.