Skip to main content

Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Fragilité

60 minutter

8

Præsentation

Kagen er vanvittig smuk og smager som en drøm.

Ingredienser

80 gr. hasselnødder

4 æggehvider

200 gr. flormelis

250 gr. mascarpone

Limesirup

1/2 liter fløde

Frugt/bær

Chokolade m.m. til pynt

Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne og afkøl dem. Hak dem groft. Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt 100 gr. flormelis og pisk lidt mere. Vend yderligere 100 gr. flormelis med en spatel, samt vend de hakkede nødder. Det er vigtigt at det hele gøres hurtigt og kommer i ovnen med det samme. Det bliver flydende hvis det står for længe og venter.

Tag en bageplade med bagepapir. Fordel massen f.eks. i to runde bunde eller hvilken form du nu ønsker. Bag ved 130 grader til den er sej og færdigbagt. Den skal ikke nødvendigvis være helt knastør. Men den skal virke let og bagt. Måske 45 minutter? Hold øje. Lad bundene køle lidt af på pladen inden du fjerner dem fra bagepapiret. Gøres nemmest ved at lægge bundene på hovedet og trække papiret af forsigtigt.

Kan bages i god tid og holde sig i min. en uge i lufttæt beholder.

Lægges sammen med f.eks. en creme af mascarpone rørt med limesirup og vendt i samme mængde flødeskum. Læg friske bær, blommekompot eller rabarber kompot imellem (som en lagkage). Pynt gerne toppen med smeltet chokolade og evt. bær, glimmer eller andet.

Det er også lækkert blot at lægge en skøn is imellem – eller flødeskum med revet æble og chokoladestykker.