Stenstruplund Kursuscenter
stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88
Torsk med rosmarin
30 minutter
4
Præsentation
En meget enkel og utrolig lækker måde at servere torsk på.
Ingredienser
700-800 gr. torskefilet
1 stor kvist rosmarin
Olivenolie
2 sps. kapers
Salt og peber
Evt. ansjosfilet og citronskive
Fremgangsmåde
Skær fisken i pæne portionsstykker. Læg i ovnfast fad på bagepapir.
Drys godt med salt gerne 1/2 time før du skal bage den.
Tag nålene fra rosmarinstilken og put i en morter. Stød godt så de bliver let knuste og tilsæt olivenolie. Mort godt men det behøver ikke være helt smuldret.
Pensl fisken gavmildt med rosmarinolien.
Nu kan du vælge at lægge en citronskive og en ansjosfilet oven på hvert stykke fisk. Dette kan også udelades. Men kapers er vigtigt… Så rigeligt med kapers ovenpå fisk og lidt ved siden af.
Bag i ovn ca. 10 minutter afhængig af fiskens størrelse. Bag heller for lidt end for meget. Torsk bliver kedeligt og tørt hvis det får for meget.