Stenstruplund Kursuscenter
stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88
Rugbrød
Et døgns tid
10
Præsentation
Opskriften giver 3 brød
Ingredienser
Surdej ( her må du købe hvis du ikke har)
1,8 liter vand
0,6 liter hvedemel
1,8 liter rugmel
Senere
0,6 liter knækket rug
0,6 liter rugmel
0,6 liter havregryn
1 liter kerner (solsikke, græskar, sesam, hørfrø m.m.)
60 gram salt
35 gram sukker
Fremgangsmåde
De knækkede rugkerner overhældes med 0,6 liter kogende vand. Afkøles før de skal i dejen.
Surdej, vand, hvedemel og rugmel blandes (de første 4 punkter i ingredienslisten)
Herfra denne masse tager du ca. et halvt syltetøjsglas og gemmer på køl til næste gang du skal bage ( nu har du din nye surdej)
Derefter tilsætter du resten af ingredienserne ( mere rugmel, havregryn, kerner, salt og sukker) og kører på røremaskine min. 1/2 time. Fordeles i 3 smurte brødforme og overdækkes og hæver til næste dag på køkkenbordet.
Bages når de er hævet godt op (her må man vente til de er klar) i 100 minutter ved 180 grader.