Skip to main content

Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Rugbrød

Et døgns tid

10

Præsentation

Opskriften giver 3 brød

Ingredienser

Surdej ( her må du købe hvis du ikke har)

1,8 liter vand

0,6 liter hvedemel

1,8 liter rugmel

Senere

0,6 liter knækket rug

0,6 liter rugmel

0,6 liter havregryn

1 liter kerner (solsikke, græskar, sesam, hørfrø m.m.)

60 gram salt

35 gram sukker

 

Fremgangsmåde

De knækkede rugkerner overhældes med 0,6 liter kogende vand. Afkøles før de skal i dejen.

Surdej, vand, hvedemel og rugmel blandes (de første 4 punkter i ingredienslisten)

Herfra denne masse tager du ca. et halvt syltetøjsglas og gemmer på køl til næste gang du skal bage ( nu har du din nye surdej)

Derefter tilsætter du resten af ingredienserne ( mere rugmel, havregryn, kerner, salt og sukker) og kører på røremaskine min. 1/2 time. Fordeles i 3 smurte brødforme og overdækkes og hæver til næste dag på køkkenbordet.

Bages når de er hævet godt op (her må man vente til de er klar) i 100 minutter ved 180 grader.