Stenstruplund Kursuscenter
stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88
Svampelasagne
2 timer
6
Præsentation
Lækker cremet svampelasagne med 5 slags oste og spinat. Server med rucola, tomatsalat og oliventapanade.
Ingredienser
800 gr. blandede svampe i skiver
Hvidvin
100 gr. smør
1 spsk. timian
2 spsk. hakket estragon
4 spsk. hakket persille
1 hakket løg
50 gr. mel
6 dl. mælk
Muskat
375 gr. ricotta
1 æg
150 gr. feta
170 gr. gruyere
150 gr mozzarella
50 gr. parmesan
400 gr. lasagneplader
300-500 gr. frisk spinat
Salt og peber og olie
Fremgangsmåde
Smelt 50 gr. smør i stor gryde. Tilsæt svampene og steg dem til de er bløde og lækre og har lækket saft. Evt. tilsæt olie. Tilsæt urterne, salt, evt. hvidløg og 1 glas hvidvin eller mere. Reducer til lidt af væsken er væk. Hæld i en skål.
Brug samme gryde. Smelt 50 gr. smør og svits det hakkede løg lidt med. Tilsæt mel og brun det af. Pisk gradvist mælken i (som alm. bechamel) og lad det koge godt igennem under omrøring, uden at brænde på. Tag gryden af varmen.
Rør ricotta sammen med ægget og det smuldrede feta og 3 spsk. af saucen i en lille skål.
Tilsæt gruyere til saucen i gryden (der er taget af blusset) og rør grundigt. Tilsæt muskat. og smag til
Hæld kogende vand over lasagne pladerne så de bliver “vækket lidt” af væden. Evt. lav et stort fad med kogende vand og dyp pladerne 1-2 minutter i vandet.
Tag et Ildfast fad ( 25×35). Hæld lidt ostesauce i bunden og læg lasagneplader. Fordel 1/4 af følgende: ricottablanding, svampe, mozzarella og spinat og lasagneplader. Fortsæt i 3 lag. Slut af med lasagneplader og ostesauce. Og drys med parmesan.
Bag lasagnen tildækket de første 40 minutter. Herefter 10 minutter uden tildække. Ovnen skal stå på 180 grader.