Skip to main content

Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Svampelasagne

2 timer

6

Præsentation

Lækker cremet svampelasagne med 5 slags oste og spinat. Server med rucola, tomatsalat og oliventapanade.

Ingredienser

800 gr. blandede svampe i skiver

Hvidvin

100 gr. smør

1 spsk. timian

2 spsk. hakket estragon

4 spsk. hakket persille

1 hakket løg

50 gr. mel

6 dl. mælk

Muskat

375 gr. ricotta

1 æg

150 gr. feta

170 gr. gruyere

150 gr mozzarella

50 gr. parmesan

400 gr. lasagneplader

300-500 gr. frisk spinat

Salt og peber og olie

 

 

Fremgangsmåde

Smelt 50 gr. smør i stor gryde. Tilsæt svampene og steg dem til de er bløde og lækre og har lækket saft. Evt. tilsæt olie. Tilsæt urterne, salt, evt. hvidløg og 1 glas hvidvin eller mere. Reducer til lidt af væsken er væk. Hæld i en skål.

Brug samme gryde. Smelt 50 gr. smør og svits det hakkede løg lidt med. Tilsæt mel og brun det af. Pisk gradvist mælken i (som alm. bechamel) og lad det koge godt igennem under omrøring, uden at brænde på. Tag gryden af varmen.

Rør ricotta sammen med ægget og det smuldrede feta og 3 spsk. af saucen i en lille skål.

Tilsæt gruyere til saucen i gryden (der er taget af blusset) og rør grundigt. Tilsæt muskat. og smag til

Hæld kogende vand over lasagne pladerne så de bliver “vækket lidt” af væden. Evt. lav et stort fad med kogende vand og dyp pladerne 1-2 minutter i vandet.

Tag et Ildfast fad ( 25×35). Hæld lidt ostesauce i bunden og læg lasagneplader. Fordel 1/4 af følgende: ricottablanding, svampe, mozzarella og spinat og lasagneplader. Fortsæt i 3 lag. Slut af med lasagneplader og ostesauce. Og drys med parmesan.

Bag lasagnen tildækket de første 40 minutter. Herefter 10 minutter uden tildække. Ovnen skal stå på 180 grader.