Stenstruplund Kursuscenter
stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88
Auberginesalat
45 minutter
4
Præsentation
Auberginer er fantastiske hvis de bliver stegt nok! Det er hele hemmeligheden....
Ingredienser
2 auberginer og olivenolie til stegning
4-6 tomater – i skiver
1-2 dl cremefraiche
Masser af frisk basilikum (brug mynte, persille eller andet hvis du ikke har basilikum)
Citronskal og saft fra 1 citron
Lidt hvidløg
Salt
Fremgangsmåde
Auberginer skæres i 1 cm tykke runde skiver. De saltes med rigeligt salt og trækker i 20-30 minutter. Herefter skylles/vaskes de grundigt så al salt er væk. Vrid/dub tørre i viskestykke.
Vend i rigeligt olivenolie og læg i bradepande i et lag. Steg i ovn. Kan også steges på pande. De skal være bløde og sprøde og lidt sorte i kanten…
Bland alle ingredienser til dressing. Gem de flotteste basilikumblade til pynt
Skær tomater i skiver – salt let.
Fordel aubergineskiver og tomatskiver evt. lagvis på et fladt fad. Hvis du har lyst så læg rucola under. Fordel dressingen over og pynt med basilikumblade