Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Græskarkage

90 minutter

8

Præsentation

Den ultimative, saftigste og lækreste græskarkage!

Ingredienser

250 gr moscovadosukker

3 æg

1 dl olie

150 gram revet græskar

Revet skal af 1 citron

170 gr sigtet spelt (eller hvede)

30 gr rismel

1 lille spsk bagepulver

1 vanillestang

1-2 spsk i alt af f.eks: kardemomme, stjerneanis, kanel, muskatnød, ingefær. Vælg de ingredienser du kan lide. Eller vælg det hele.

 

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker skummende, luftigt og tykt.

Tilsæt olien – og resten af ingredienserne.

Fordel i en stor springform. Vi plejer at lægge bagepapir i bunden (nemmest at gøre inden du samler den) og så smøre siderne med smør.

Formen skal kun være halvt fyldt da kagen hæver.

Bag v/165 grader til den er færdig… Check med en pind.

Du kan give den afkølede kage alm. glasur, men du kan også lave en fantastisk glasur af havtorn og flormelis. Køb havtornsaft eller lav det selv ved at koge havtorn og mase saften gennem en sigte.