Skip to main content

Stenstruplund Kursuscenter

stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88

Blomkålscurry

1 time

4

Præsentation

Lækker aftensmad med frisk koriander, limebåde og cashewnødder

Ingredienser

1 stort blomkål

3 cm. ingefær

1 løg

2 fed hvidløg

1 tsk gurkemaje stødt eller friskrevet

1/2 chili

2 tsks spidskommen

1 tsk stødt koriander

1 tsk kanel

2 tsk salt

50 gr. tomatpure

1 dl. olie

1 ds. tomater

1 ds. kokosmælk

1 dl. yoghurt ( gerne sødmælk)

 

Fremgangsmåde

Lav først currypastaen: Pil løg og hvidløg og skræl ingefær og gurkemeje hvis du bruger den frisk. Put i foodprocessor eller blender og kør med olie, tomatpure og alle krydderierne.

Svits 2/3 af currypastaen i en gryde med olie, tilsæt flåede tomater og kokosmælk og lad simre i 3 kvarter.

Skær blomkål i mindre buketter. Bland currypasaten du har tilbage med yoghurten og vend blomkålsbuketterne i marinaden. Læg dem på bagepapir på bageplade og bag i ovnen ca. 20 minutter. Eller til de er gyldenbrune og lækre og møre.

Når saucen er smagt til og kogt færdig, så tilsæt de stegte blomkålsbuketter og server retten med frisk koriander, limebåde og ristede cashewnødder. Giv gerne ris, quinoa eller kartofler til. En lækker kikærtesalat og brød vil også være dejligt.