Stenstruplund Kursuscenter
stenstruplund.dk
+45 63 24 00 88
Græskarkage
90 minutter
8
Præsentation
Den ultimative, saftigste og lækreste græskarkage!
Ingredienser
250 gr moscovadosukker
3 æg
1 dl olie
150 gram revet græskar
Revet skal af 1 citron
170 gr sigtet spelt (eller hvede)
30 gr rismel
1 lille spsk bagepulver
1 vanillestang
1-2 spsk i alt af f.eks: kardemomme, stjerneanis, kanel, muskatnød, ingefær. Vælg de ingredienser du kan lide. Eller vælg det hele.
Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker skummende, luftigt og tykt.
Tilsæt olien – og resten af ingredienserne.
Fordel i en stor springform. Vi plejer at lægge bagepapir i bunden (nemmest at gøre inden du samler den) og så smøre siderne med smør.
Formen skal kun være halvt fyldt da kagen hæver.
Bag v/165 grader til den er færdig… Check med en pind.
Du kan give den afkølede kage alm. glasur, men du kan også lave en fantastisk glasur af havtorn og flormelis. Køb havtornsaft eller lav det selv ved at koge havtorn og mase saften gennem en sigte.